09/18 Book of the month: Voittamisen anatomia

Hei,

Book of the Month – sarja jatkuu syyskuun kirjalla. Syyskuun kirja tuli luettua kannesta kanteen hyvin nopeasti. Moni jo otsikonkin perusteella osaa päätellä, että kyseessä on Aki Hintsan kirja Voittamisen Anatomia (linkki Adlibriksen sivuille). Kirjassa kuvataan Aki Hintsan elämää ja uraa, mutta hän antaa paljon vinkkejä hyvinvointiin.

Parasta antia kirjassa on lukea kuinka huippu-urheilijoiden menestyminen rakennetaan. Jokaista kirjassa mainittua menestynyttä urheilijaa yhdistää yksi asia: INTOHIMO. Intohimo harjoittamaansa lajia kohtaan Intohimo treenaamista ja kehittymistä kohtaan. Intohimo menestymistä kohtaan. Intohimon lisäksi yksi tärkeä menestyneitä urheilijoita tai muuten menestyneitä ihmisiä yhdistävä tekijä on USKO ITSEENSÄ.  Usko siihen, että minusta on siihen ja vain minä itse olen esteenä menestymiselleni. Näistä ihmisistä me kaikki voimme ottaa oppia. PItää jaksaa uskoa itseensä ja siihen omaan juttuunsa, niin kyllä se palkitaan.

Hintsa oli erittäin menestynyt lääkäri ja kirjassa korostuukin lääketieteellisten tutkimustulokset. Näiden tutkimustulosten avulla tuodaan esille kuinka hyvinvointi koostuu kolmesta osa-alueesta:

Checklist Notebook Funny Single Awareness Day Instagram Post

Ylläoleva kuva on tekemäni yksinkertaistus koko Hintsa Performancen laajemmasta kuvauksesta:

The-Circle-of-Better-Life-Aki-Hintsa-Voittamisen-anatomia-e1489591153596

 

Yksinkertaisesti yllä oleva kuva voidaan tiivistää kuten minä kolmeen osa-alueeseen. Lepo/uni/palautuminen puhuttaa ihmisiä hyvin paljon nykyään. Jokaisella ihmisellä on hänelle itselleen tarvittava määrä unta. On muutamia ihmisiä, joka palautuu lyhyilläkin unilla, mutta yleisesti ottaen ihmiset kaipaavat noin 8 tuntia unta joka yö. Näin vauva-arjen keskellä on huomannut laadukkaan unen merkityksen erityisesti. Voittamisen anatomiassa puhutaan unen merkityksestä johtajien kautta. Monet nipistävät unesta, kun tuntuu, että aika ei riitä kaikkien töiden tekemiseen. Päinvastoin meidän kaikkien pitäisi ottaa mallia entisestä pääministeristämme Alexander Stubbista, joka kehui saavansa päivään lisää tunteja liikkumalla tunninkin päivän aikana. Sama juttu riittävän unen ja oikean ravinnon kanssa. Kun voi hyvin, jaksaa tehdä enemmän ja tehokkaammin. Olen tämän itse kokenut omakohtaisesti. Kirjassa tämä fakta on kuvattu monien tieteellisten kokeiden kautta, joten monet skeptisemmätkin ihmiset uskovat näihin tosiasioihin. Yksi skeptikko on aviomieheni, jonka silmät sain avautumaan, kun hän luki ko. kirjan. Teosta saa myös englannin kielisenä: The Core.

Voittamisen anatomia – teos on siitä harvinainen kirja, että kaikki jotka ovat sen lukeneet, suosittelevat sitä lämpimästi. En ole vielä löytänyt ketään, joka olisi teoksen lukenut, eikä kehuisi sitä. Jos olet erimieltä, ilmianna itsesi!

Jos siis ajattelit lukea tänä vuonna vain yhden teoksen, suosittelen Aki Hintsan Voittamisen anatomiaa (kirjoittaja: Oskari Saari).

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.