Elämää sokeririippuvuuden kanssa

Hei,

Näin tammikuussa kaikki tekevät lupauksia liittyen uuteen elämään. Sokerilakko tuntuu olevan yleisin näin tammikuussa. Itsekin olen miettinyt sokerilakkoon ryhtymistä. Olin viimeksi syksyllä. Se oli yllättävän helppoa ja olo oli mitä mahtavin. Onko teistä joku aloittanut tai aloittamassa sokerilakkoa?

sugaraddiction_candybear_villalynx

Olen miettinyt viimeisen puolen vuoden aikana paljon sokeria ja sen haittoja. Olen itse erittäin vahvasti sokeririippuvainen. Se on kuulemma melkein yhtä paha riippuvuus kuin alkoholismi. Siihen liittyvät samojen välittäjäaineiden vaikutukset. Todella pelottavaa. Riippuvuudesta eroon pääseminen ei kuitenkaan ole kaikkein helpoin tehtävä. Siihen ei riitä pelkästään kevytmielinen päätös. Elämässä pitää tehdä radikaaleja muutoksia, jotta riippuvuuden aiheuttaja ei houkuttele koko ajan. Näinhän tehdään alkoholinkin kanssa ja muiden riippuvuutta aiheuttavien huumausaineiden kanssa. Edetään askel kerrallaan.

Näin jopa vieroitusohjelman AA-klinikalla sokerille. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään naurunaihe. Viime aikoina sokeririippuvuudesta ja sokerin haitoista on alettu puhumaan. Elintarviketeollisuus ei suostu vielä myöntämään sokerin haittoja, koska mitä yllättävämpiin ruokiin ja ruoka-aineisiin lisätään sokeria. Yksi yllättävämmistä on mielestäni kinkkuleikkeet. Miksi niihin pitää lisätä sokeria?? Osaako joku sanoa? No yleisimmäksi syyksi sanotaan parempi maku, mutta todellinen syy taustalla on sokerin aiheuttama riippuvuus. Eli ostat ensi kerrallakin leikkelettä, koska olet jäänyt koukkuun.

sugar-addiction_strawberry_villalynx

Tarkoituksenani ei ole paasata aiheesta tai esittää asiantuntijaa. Sitä en todellakaan ole. Lähinnä puran omia ajatuksia. Olen miettinyt miten pääsisin omasta sokerihimostani eroon. Olen usein itselleni vihainen, kun en pysty vastustamaan epäterveellisten ruokien syömistä. Suurin osa on kiinni itsekurin puutteesta, mutta kyllä biologialla ja kemialla on asiassa myös oma osansa. Olenhan ennen elänyt terveellistä ja urheilullista elämää.

Tällä hetkellä kaikkein eniten etsin lempeää, mutta jämäkkää tapaa päästä sokerihimon herraksi. Haluaisin löytää tavan syödä joskus jotain hyvää, mutta ilman että haluan aina vain lisää ja lisää. Pahinta on väsynyt fiilis työpäivän jälkeen, surullinen olo ja yksinäisyys. Näihin kaikkiin syön sokeria ja muitakin epäterveellisiä ruokia. Mikä tietysti aiheuttaa kierteen.

sugar-addiction_cake_villalynx

Otan vastaan kaikki ideat miten päästä sokeririippuvuudesta pysyvästi!? Kertokaa teidän kikkanne mielitekojen kurissa pitämiseen?

 

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.