Kuinka tukahduttaa inhottavat tunteet?

Heippa,

Pari postausta sitten kerroin kuinka kamppailen jatkuvasti riittämättömyyden tunteen kanssa. Yllätyin suuresti, että vastaavalaisia postauksia oli samoihin aikoihin tehty muuallakin. Katri FIT YOU TOO -blogista kirjoitti samasta asiasta hieman eri näkökulmasta. En olekaan tunteideni kanssa yksin.

sunset-summer-beauty-golden-hour

Olo on helpottunut kyseisen postauksen jälkeen, mutta edelleen samat asiat pyörivät mielessä ja vaikuttavat työntekoon. Kerroin jo aikaisemmin, että riittämättömyyden tunteeni on ollut olemassa jo ihan pienestä lapsesta asti. Olen yrittänyt käsitellä sitä syömällä, tukahduttamalla ne ruuan tuomaan (pieneen) hyvänolon tunteeseen. Siitä johtuen nyt elän liikakilojeni kanssa kärsien, enkä vieläkään osaa käsitellä tunteitani. Tilannetta on pahentanut yksinäiset illat. Puran työpäivän aiheuttamat ahdistavat tunteet syömällä kaiken mitä kaapista löydän illan aikana. Miten tästä pääsee eroon? Miten saisin rakennettua suhtautumiseni ruokaan toisenlaiseksi? Näiden kysymysten kanssa olen elänyt koko ikäni.

a9f0130c90d682f732f81f216d920871

Moni sanoisi, että itsekuria hyvä näinen! Älä laita sitä ruokaa suuhusi. Tiedän, asia on hyvin yksinkertainen. Älä syö. Kyseessä on kuitenkin samanlainen ongelma, kun toisilla voi päinvastoin olla ongelmana se, ettei syö. Jos kyseessä olisi ainoastaan itsekuri, olisin jo laihtunut. Eläisin terveellistä elämää. Olen elämässäni selvinnyt aina itsekurin, päättäväisyyden ja sisun avulla. Jos se näistä ominaisuuksista olisi kiinni, olisin hyvinkin tikissä. Se ei vaan nyt riitä. Kyseessä on jokin syvempi asia. Olen vuosien aikana miettinyt, että pelkäänkö laihtua? Pelkäänkö, etten olisikaan yhtään sen onnellisempi tai kukaan ei tykkäisi minusta yhtään sen enempää? Tällä hetkellä kaikki negatiivinen on helppo laittaa ylipainoni piikkiin. Onko kenelläkään muulla samanlaisia tunteita?

6955a78534c96c244588edaa592a5cfc

Toinen tapani tukahduttaa riittämättömyyden tunteeni on elämän suunnitteleminen. Listoitan ja suunnittelen kaikki asiat elämässäni. Toiset hieman paremmin kuin toiset. Aina asiat eivät mene suunnitelmieni mukaan, mutta minulla onkin aina toinen vaihtoehto varalla. Aina pitää olla plan B ja C olemassa. Näin ollen mikään ei koskaan yllätä. Olenkin ihan hukassa, jos en ehdi tekemään listoja. Töissäkin saan ajatukseni järjestymään to do -listojen avulla.

Tiedän, että moni listoittaa elämänsä. Listojen tekemistä itseasiassa suositellaan. Työterveyslaitos julkaisi kuluvalla viikolla artikkelin, jossa painotetaan sitä, että listojen tekeminen parantaa muistia ja saa ihmiset keskittymään olennaiseen. Itsellekin listojen tekeminen on osittain stressinhallinnan väline. On se kuitenkin myös tapa osoittaa minun olevan tärkeä, kun minulla on näin paljon asioita hoidettavana. Listojen avulla todistelen itselleni myös, että en ole tuhlannut elämääni vaan minulla on suunnitelma mihin pyrin.

Hankin itselleni kuukausi sitten 800 -sivuisen muistikirjan. Muistikirjasta tulee eräänlainen päiväkirja, jota hyödyntämällä pyrin pääsemään eroon riittämättömyyden tunteistani, saavuttaa terveellisen elämän rytmiikan ja löytää keinot tavoitteideni saavuttamiseen. Olen jo kirjoittanut muistikirjaan tämän hetkiset unelmani. Oli ne kuinka mahdottomia tahansa. Seuraavaksi suunnitteilla on kirjoittaa ylös suurimmat pelkoni.

idea---

Pahoittelut, että olen livennyt blogini aihepiiristä viimeaikoina. Blogini tarkoitus on jakaa iloa, eikä masentaa ihmisiä. Jatketaan oikean teeman parissa jatkossa!

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

————————————————————————–
A month ago I wrote about how I feel I am never enough. To suppress those feelings, I eat. I know that is not a good habit. I want to stop it. That is not an easy task. I have sisu, determination and vigour to lose my pounds but still I am not doing it. It is because I am afraid of those feelings. How can I get rid of them?

*Kuvat :
http://www.pexels.com


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.