Ensin muut ja sitten vasta minä itse -vai miten se menikään?

Hei,

Taas on uusi viikko ja uudet kujeet! Viikonloppu vierähti nopeasti, ehkä liiankin. Palautumisesta ei ole tietoakaan, mutta toivottavasti uusi viikko tuo uusia ihania juttuja mukanaan!

 

mountains-nature-person-hiking

Lauantaina olin esimieskoulutuksesta. Vapaaehtoisessa sellaisessa. Kyseessä oli erilainen esimieskoulutus, kuin yleensä. Tässä koulutuksessa keskityttiin omaan itseensä ja oman itsensä tuntemiseen. Tärkein yksittäinen oppi kyseisestä päivästä oli se, kun esimies kehittää itseään, kehittää hän samalla koko tiimiään. Eli kaikki kehitys lähtee itsestään. Pitää muistaa se. Ensin oma osaaminen kuntoon ja sitten vasta muiden. Tämä ongelma on myös usein äideillä. He ensin ratkaisevat muiden ongelmat ja jos aikaa sekä energiaa jää, niin sitten keskitytään itseensä.

Itsekin olen laiminlyönyt itseäni, eikä lapsia ole vielä siunaantunut. Tämä noidankehä onkin tehnyt tuhoisaa jälkeä ja terveyteni ei ole ihan kohdillaan. Lauantain koulutus oli taas hyvä muistutus siitä, että ensin pitää itse voida hyvin, jotta voi levittää hyvinvointia ympärilleen.

Kävimme tänään keskustelua samasta aiheesta työkaverini kanssa. Hän aina joustaa omasta hyvästä olosta. Annamme anteeksi muille niitä ominaisuuksia, joita emme hyväksy omassa itsessämme. Miksi? Meitä yhdistää työkaverini kanssa myös se, että olemme molemmat suorittajia töissä, mutta kotona kaipaamme suorittamiseen vastapainoa ja haluamme ottaa (liiankin) rennosti. Suomeksi, syöden kaikkea hyvää tunteiden tukahduttamiseksi ja möllöttäen sohvalla. Onko muilla samoja kokemuksia?

lonely

Olen lomani jälkeen yrittänyt löytää tasapainoa töiden ja vapaa-ajan kanssa. Olen löytänyt oikean rytmin tehdä normaalimittaisia työpäiviä. Enkä stressaa mielettömästi. Olin ennen lomaa niin pahassa stressitilassa, etten päässyt töistä koskaan irti. Kotiin päästyäni, söin kaikkea mahdollista. Mitä epäterveellisempää sen parempi. Syömistäni ei myöskään hillinnyt yhtään se, että mieheni tekee iltatyötä eli olen kaikki illat yksin kotona. Yksinäisyyteen söin. Näidenkin tuntemuksien tunnistamiseen annettiin eväitä lauantain koulutuksessa. On tärkeää ensin harjoittaa sitä, että miksi syö tai tekee jotain. Sitten lempeästi kokeilla, jos ei tekisikään enää niin. Miltä sitten tuntuu? Siitä pienin askelin pysyvään muutokseen.

city-people-street-sun

Nyt näkyy taas valoa tunnelin päässä. Nyt pienin helpoin muutoksin, löydetään taas ilo elämään!

 

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

————————————————————————–
Why it is always that you take care of others first and after that yourself? I took part in a leadership training last Saturday. The main thing I learned was that when you focus on developing yourself, people around you will develop too. This is the idea I will concentrate in with everything in my life. Both work but also free time. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.