Maaliskuun muutos: lisää liikuntaa

Hei,

talvi on mennyt nopeasti. Työpäivät ovat venyneet äärettömän pitkiksi ja viime kuukausien muutoksista on ollut vaikea pitää kiinni. . Tässä kuussa haluan  panostaa liikuntaan. Toisin sanoen, olen viime kuukausina laiminlyönyt liikunnan harrastamista. Haluan nyt ottaa sen taas arkeen mukaan.

UINTI

Swimming
Aloitan kivoista ja tutuista urheilumuodoista. Meidän lähelle valmistui alkuvuodesta täysin remontoitu uimahalli. Aion jatkossa käydä siellä useasti. Vähintään kaksi kertaa viikossa aamu-uinnin merkeissä ja tiistai-iltaisin vesijumpan merkeissä.

Vesi elementtinä ja uinti ovat minulle erittäin mieluisia. En voi kieltää etteikö julkisesti uimapuvussa esiintyminen jännitä, mutta jos sitä ei tee nyt, sitä ei ehkä muuten koskaan voi. Mietin liikaa mitä muut ajattelevat ylimääräisestä rasvastani sekä mahastani. Tiedän tiedän, antaa niiden ajatella mitä ajattelevat, mutta huono itsetunto ja muiden mielipiteistä välittäminen ovat heikkouksiani.

Harrastin vuosia sitten vesijumppaa ja rakastin sitä! Vesijumpan plussina on se, että vesi antaa vastusta, mutta on lempeä nivelille. Täydellinen urheilumuoto erityisesti meille ylipainoisille. Vesijuoksu ja uinti ovat nyt tulevan kevään ykköslajini!

KUNTOSALI

sport-fitness-workout-resolution
Nautin uinnin lisäksi kuntosalista. Jäin koukkuun saliin, kun huomasin kehittyväni siinä nopeasti. Aina on kuitenkin paljon opittavaa. Koskaan ei osaa kaikkia liikkeitä. On myös upeaa lukea blogeja ja seurata ammattilaisia, jotka keksivät aina mitä hienompia liikkeitä lihasten treenaamiseen.

Kotonani minulta löytyy kuntopyörä ja vapaapainoja. Aion keskittyä maaliskuussa näillä tehtäviin treeneihin. Himoitsen kyllä kuntosalikorttia, mutta en aio sellaista ostaa ennen kuin liikunnan harrastamisesta tulee jälleen säännöllinen harrastus.

Viime viikon olen päivittäin polkenut kuntopyörää telkkaa katsellessani. Hyöty ja huvi samaan aikaan. Pyöräilin 20 kilometriä kerrallaan ja siihen kevyt painoharjoittelu + vatsat + venyttelyt. Ai, että olo on mahtava sen jälkeen! Se on muuten jännä miten liikunnan jälkeen tuntee itsensä todella timmiksi (vaikka peilistä tuijottaa ihan sama vartalo)!

ULKOILU

cropped-jetty-landing-stage-sea-sky.jpeg

Kolmantena elementtinä aion lisätä ulkoilua. Pimein vuodenaika alkaa olemaan taaksejäänyt. Aamuisin on jo kirkasta. Samoin töistä pääsee kotiin valoisan aikaan. Enää ei ole mitään tekosyitä jättää menemättä ulos raittiiseen ilmaan.

Tänään viimeksi olin ulkona. En olisi millään malttanut tulla sisään. En vaan keksinyt mitä olisin tehnyt ja kellokin alkoi olemaan jo aika paljon. Odotankin maaliskuun lopussa olevaa lomamatkaani Norjaan. Tai oikeastaan olen menossa Huippuvuorille. Siellä tulee oltua ulkona! Ihanaa!

nature-leaves-fall-neature

Näillä elementeillä on tarkoitus löytää jälleen terveellisempi ja onnellisempi Johanna. Kunnonkohotuksen sivuvaikutuksena uskon saavani seuraavat asiat:

  • itsetuntoni kohoaa huomaamatta
  • jaksaa tehdä kotihommia enemmän
  • stressi lievenee
  • nukun paremmin
  • syön paremmin ja oikein
  • aloitekyky kasvaa
  • nauru on herkässä
  • kaikki tuntuu mahdolliselta!

Liikunnallista maaliskuuta kaikille!

 

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.