Ensimmäinen muutos: nukkuminen

4773243733_632d9bed93_2016

Hei,

vuosi 2016 on alkanut!

Suurin osa ihmisistä on tehnyt lupauksia, joiden toteuttamiseen on vuosi aikaa. Yleisin uuden vuoden lupaus taitaa liittyä terveellisempään elämään sekä laihduttamiseen. Näin on itsellänikin. Olen päättänyt vihdoista viimein tehdä pysyvät elämäntapamuutokset. Kuten edellisessä postauksessa aion tehdä muutokset pikku hiljaa. Näin ollen todennäköisyys niiden pysymisestä on suurempi.

Yksi muutos kuukaudessa -teemalla mennään tämä vuosi. Tällaisella rauhallisella tahdilla aloitetaan tämä vuosi. Kaivetaan tahtotila ja motivaatio taas mielen sopukoista. Ne on tungettu melko syvälle kuluneen syksyn aikana. Olin niin stressaantunut ja loppu henkisesti, etten mukamas jaksanut panostaa itseeni. Tiedän tiedän, mitä tekosyitä. Nyt niistä tekosyistä pyritään eroon! Kaipaisinkin neuvoja, miten sitä osaisi ottaa itsellensä aikaa?

snow-dawn-sunset-winter...muokattu

Tammikuun muutos on hyvät yöunet. Vuosi sitten aloitin terveellisen elämän ja huomasin, että hyvinvointiini panostaminen lähtee nukkumisesta. Syön oikein, liikun ja olen muutenkin aktiivinen, kun nukun vähintään 8 tuntia yössä. Viime syksynä en tainnut koko syksyn aikana saada moisia tunteja yössä. Viikonloppuisin tunnit ehkä täyttyy, mutta nukkumaanmenoaika venyy. Uni ei ole laadukasta. Lisäyksenä 8 tunnin tuntitavoitteeseen lisätään laadukasta unta.

fireplace
Useita tutkimuksia on tehty siitä, että unen merkitys painonhallinnassa on todella merkittävä. Uni auttaa kehoa palautumaan sekä pitämään ruuansulatuksen kunnossa. Pirteänä urheilu kiinnostaa sekä tekee oikeita valintoja syömisen suhteen. Väsyneenä nopeat hiilihydraatit houkuttavat. Tämä kierre on itselläkin menossa. Siihen tulee nyt muutos.

Tammikuun muutos lyhyesti:
– 8h laadukasta unta yössä
– Iltavalmisteluiden aloitus klo 21.00
– Sänkyyn klo 21.30
– Valojen sammutus viimeistään klo 22.30

Näillä mennään nyt eteenpäin ja yritetään selättää pahin pimein aika!
Ulkona onkin kunnon talvimyrsky. Lunta pyryttää kunnolla ja kova tuuli pöllyttää lunta vielä lisää. Nyt on juuri hyvä hetki opetella ajoissa nukkumaan menemistä!

kuuma kaakao

Onko teillä tavoitteta tammikuulle? Tai koko vuodelle?

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.