Joulustressi

snow-dawn-sunset-winter...muokattu

 

Hei,

nyt on meneillään vuoden kiireisimmät ajat. Kiire näkyy niin töissä, mutta vapaa-ajallakin. Vapaa-ajan kalenterit täyttyvät pikkujouluista ja joululahjaostoksista. Työkalenterit täyttyvät palavereista, joissa suunnitellaan ensi vuotta, rutistetaan vielä tämän vuoden tavoitteet maaliin ja ehkä valmistellaan isoja muutoksia. Itselläni työkalenterin on täyttänyt isot muutokset yrityksemme HR prosesseissa.  Yrityksemme on melko nuori vielä, kuusi vuotias, mutta olemme jo melkein sadan hengen kansainvälinen yritys. Yrityksemme henkilöstöhallinto ja nimenomaan osaamisen kehittäminen ei ole seurannut kasvua. Nyt sitten kiritään näissä asioissa ja sehän tarkoittaa minulle, ainoalle henkilöstöhallinnon ihmiselle, aika paljon töitä. En valita. On hienoa, että on töitä ja saa tehdä hommia asian parissa, jonka kokee tärkeänä. Työpäivät venyvät ja paukkuvat. En tiedä missä välissä pääsen mukaan joulufiilikseen?!

photo-1449831438585-6f419654d73e

Jouluaatto on ensi viikolla. Joka vuosi suunnittelen, että kokeilen joulukarkkeja, askartelen kaikille joululahjat itse, leivon kaikennäköisiä joululeivonnaisia. Totuus on, että energiani eivät riitä moiseen. Töissä kiire on niin mahdoton, että kotiin päästyäni odotan vain, että voin mennä nukkumaan.

photo-1449960132599-0ab49fff5d9a

Unen merkitystä mielialaan ei voi liikaa korotstaa. Viime yön hyvät yöunet tekivät ihmeitä. Tänään olen ollut positiivista energiaa täynnä. Joululoman aloitus ehkä siirtyy, mutta ei se mitään. Olen vain innoissani, että kaikki hienot suunnitelmat ovat lähellä toteutumista töissä. Olen viettänyt tuskaisia ja turhaantuneita hetkiä asioiden läpiviennissä, mutta vihdoin koen, että kaikki muutkin ylintä johtoa myöten ovat täysillä mukana. Se on mahtavaa! Koen ylpeyttä työstäni tällä hetkellä! Se on paras tunne.

red-winter-spices-decoration

Olen työorientoitunut ihminen ja siksi turhaudun sekä petyn helposti, jos työ ei tuota mielihyvää minulle. Haluan myös oppia työssäni ja sitä olen saanut koko syksyn tehdä. Jokainen päivä on ollut osaamiseni kehittämistä.

sugar-cookies-christmas-xmas

Stressaavan syksyn jälkeen joulustressi pukkaa päälle. Luulin olleeni ajoissa joululahjojen kanssa, kunnes tänään totesin, että kummityttöni, veljeni, puolisoni sekä vanhempieni lahjat kaipaavat täydennystä. Haluaisin myös kovasti yllättää tiimini jäsenet ja muistaa heitä itsetekemilläni herkuilla. Nekin jäävät viime tippaan, kun osa jää lomalle perjantaina. Tiedän, mitä teen huomisen illan.

Onko tässä jouluhössötyksessä ja -stressissä mitään järkeä? Tuleehan se joulu ilman stressiä ja hössötystäkin. Löysin kaksi vuotta vanhan artikkelin kuinka viettää stressitön joulu. Ohessa ohjeet lyhyesti:

  1. Kirjoita ja lähetä joulukortit jo kuun alussa
  2. Ei lahjan hinta, eikä määrä, vaan laatu
  3. Älä tuhlaa
  4. Älä hamstraa ruokaa
  5. Käy apteekissa ennen joulunpyhiä
  6. Älä jätä ostosten tekemistä viime tippaan
  7. Huolehdi pattereiden yms. riittävyys, jotta lasten lelut toimivat joulun aikana
  8. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä!

food-sweet-cookies-christmas

Myös työterveysyhtiö Heltti Oy kirjoitti blogissaan stressittömästä joulusta. Käykää kurkkuumassa nämäkin ohjeet!

Näillä ohjeilla kaikilla rentouttavaa ja tunnelmallista Joulua!

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
We are having the most busiest time in work but also in our free time. How to handle with all the stress? Maybe we should just relax and trust that Christmas comes without stressing. What do you think? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.