Motivaatiota etsimässä

pilvet

Hei,

onko se nämä pimenevät illat ja lyhyemmät päivät, jotka saavat aikaan saamattomuutta? Vai onko kyse jostain muusta? Olen itse huomannut kadottaneeni kiinnostuksen kaikkea tekemistä kohtaan viime aikoina. Se voi olla paljon puhuttua stressiä, vai olenko vain kadottanut motivaation?

Edellisessä postauksessani kirjoitin erityisherkkyydestä. Tekstissä viittasin motivaatioon. Työ- ja organisaatiopsykologi, psykoterapeutti Erja Kemilän mukaan motivaatio on sisäistä ja kannustaminen ulkoista. Jäin miettimään tätä asiaa. Miksi sitten puhumme siitä kuinka motivaatio on kadonnut? Onko se kuitenkin niin, että kannustamisen puuttuessa oma motivaatiomme tyrehtyy?

Keneltä sitten kaipaamme kannustusta? Lähipiirin merkitys tässäkin asiassa on suuri. Itselleni on hyvin tärkeää, että aviomieheni, lähimmät ystävät ja vanhempani uskovat minuun. Motivaationi opiskelua ja valitsemaani alaa kohtaa on aina ollut sisäistä, mutta lähipiirini on aina kannustanut minua voimakkaasti. Tämä on lisännyt motivaatiotani. Tai toisin sanoen se on lisännyt uskoa onnistumisesta, mikä on lisännyt motivaatiotani tehdä kaikkeni.


sunset-summer-beauty-golden-hour_muokattu

Työelämässä motivaation ylläpito on osottautunut haastavammaksi. Enää et voikaan pelkästään itse vaikuttaa asioiden kulkuun. Tiellä on monia tahoja, joiden pitää olla yhtä vakuuttuneita asioista kuin sinä, jotta heidät saisi mukaan asioiden eteenpäin viemiseksi. Muiden vakuuttelu vie paljon energiaa. Se helposti laimentaa motivaatiota. Olen huomannut, että tämä on aika yleinen ongelma yritysmaailmassa. Yleisesti ottaen yritykset hehkuttavat kuinka haluavat uutta ja idearikasta verta organisaatioon, mutta sitten, kun sitä on, se uusi ääni yritetään systemaattisesti hiljentää. Nyt moni ajattelee, että jos johonkin uskoo oikein kovasti, sitä jaksaa painaa vaikka läpi harmaan kiven. Kylmä totuus on, ettei kaikkeen tekemiseen voi olla suuren suurta paloa. Pitäisikö nämä tehtävät jättää sitten hoitamatta? Vai onko sitä väärällä alalla, jos jokainen rutiinomainen tehtävä ei sytytä sisäistä paloa?

Olen kovasti miettinyt viime viikkoina mikä minua motivoisi? Mikä asia saa palon syttymään minussa?  Olen alkanut kirjoittamaan näitä asioita ylös. Ehkä ne joskus muodostuvat konkreettiseksi ja selkeäksi asiaksi, jota voin motivaatiopalo kropassani viedä eteenpäin! Olen hyvin lähellä jo sitä suurta paloa, mutta jokin minua vielä jarruttelee. Ehkä se on järki. Ehkä pitäisi antaa sydämen äänelle enemmän valtaa!?

Katsotaan mitä pimeät illat kynttilän valossa saavat minussa aikaan! Ehkä se motivaatio sieltä taas palaa elämääni täydellä teholla!

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

p.s. Jos teillä on hyviä vinkkejä, motivaation löytämiseksi, otan niitä mielelläni vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.